Noel Baba



Noel Baba gerçeği
Düşünüyorum da!... Son günlerde geçmişimize, bu günümüze, yarınımıza sürekli bir saldırı var. Asırlarca hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğunu yaşamamış, Ermeniler tarafından katledilen onbinlerce Türkü ölmemiş sayıyorlar.
Yani biraz kaşınıyorlar.
Bende onların geçmişine, yılbaşına yaklaştığımız şu günlerde, biraz el atayım dedim.
Bütün dünyanın Noel Baba diye tanıdığı şahıstan başladım.Bu şahıs; Antalya da yaşamıştır, asıl adıda St. Nicholas dır. Gel zaman git zaman bu arkadaşın içine Allah korkusu düşmüş, Kelime-i Şehadet getirerek müslümanlığı kabul etmiştir. Adını değiştirerek, kendisine Kelime-i Şehadet getirten hocanın adını alıp Nail olmuştur. Bir süre sonra, fakir fukara, garib guraba babası olan bu mübarek zata herkes Nail Baba demiştir.
Fakat; Mikaile maykıl, Yusufa josef, Davuta deyvid diyen zihniyet kısa sürede bu baba adamı Noel Baba diye anmaya başlamıştır. Bütün dünyaya, bu mübarek şahsiyetin, sıcaklığın 40 derecenin altına düşmediği memleketi Antalya yı bırakıp, Kutuplara karların içine gittiğine inandırmaya çalışmışlardır. Fakat Nail Baba Antalyayı sadece Hac vazifesini yerine getirmek için terk etmiştir. Vee.. Hacı Nail olmuştur. Bir gün mübarek kurban bayramında, eti fakirlere, sevabı bana diyerek bir koç almış kesmeye götürürken Haci Nail i gören şaşkın gavurlar, mübarek koçuda geyiğe benzetmiş Hacı Nail i geyikler çekiyor diye yanlış kanıya kapılmıştır.
Anlatıklarımın ıspatına gelince !!!
Keramet sakalde. Evet evet sakalda. Çünkü o dönemde ve hala öyle sakalı sadece müslüman ihtiyarlar bırakır. Hiç bir hiristiyan papazın da o şekil sakal göremezsiniz.
Valla arkadaşlar ben hayal gücümün yalancısıyım. Aklı olan hayalcilerin palavralarına değil kendi aklına inansın. Amaa bunu her zaman yapsın. Yolda yürürken de gazete okurken de OY KULLANIRKEN DE !!!!!!??????.......

posted under |

0 yorum:

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık - Duyurular ve Haberler

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Özgürlük için... - Anasayfa

Özgürlük için... - Haberler

Türkiye Bilim Sitesi - Haberler RSS

TRT - Gündem Haberleri

Anadolu Mucizesi Zeytin